در مطلب جاری، سعی در بیان ماهیت کلاهبرداری کامپیوتری داریم و می خواهیم شما را با چند و چون مقابله با آن آشنا سازیم. همزمان با پیشرفت سیستم های نوین بانکداری، سرقتهای قدیمی در بانکها جای خود را به سرقت های اینترنتی داده اند و به دنبال پیشرفت تکنولوژی، سارقان هم روشهای خود را با این تحولات هماهنگ کرده و همپای تکنولوژی پیش رفته اند.
شرایط فعلی طوری شده که بجای اینکه نگران پولهای داخل کیف یا جیبمان باشیم، باید مراقب حسابهای بانکی خود باشیم که هر آن ممکن است با یک سهل انگاری ناچیز و کوچک کل موجودی حساب بانکیمان به تاراج برود.
هرچند تبهکاران و سارقان بطور مستمر به جهت ابداع شیوه های جدید کلاهبرداری کامپیوتری و سرقت تلاش می کنند، اما خیلی از شیوه های رایج آنها برای دستیابی و خالیکردن حساب بانکی افراد شناسایی شده است. شیوه هایی که درعین سادگی قادر است گاها حتی اشخاص تحصیلکرده را نیز فریب دهد.
از شیوه های کلاهبرداری کامپیوتری که علیرغم هشدارهای بسیار همچنان از طریق کارتهای بانکی افراد سوء استفاده میشود، برقراری تماس با صاحب حساب و یا ارسال پیامک می باشد.
براین اساس سارقین تبهکار با توسل به بهانههایی مثلا برندهشدن صاحب کارت در مسابقه، قرعهکشی یا پرداخت وامهای ارزانقیمت، با ترفندهای مختلف، شخص را پای دستگاه خودپرداز و یا کارتخوان آورده و توسط خودش حساب بانکی اش را خالی میکنند. صاحب حساب که برای دریافت جایزه فریب خورده، با راهنمایی سارق تبهکار و طی مراحل مختلف، به خیال اینکه به وی جایزه تعلق گرفته است مبلغی را از حساب بانکی اش به شماره کارتی که سارق اعلام کرده، منتقل میکند.
صفحهکلیدهای تقلبی در کلاهبرداری کامپیوتری
از دیگر شیوه های جدید کلاهبرداری کامپیوتری که در سالهای اخیر توسط سارقان و تبهکاران به کار بسته می شود، نصب صفحهکلید تقلبی روی صفحه کلید اصلی دستگاه خودپرداز بانکها می باشد.
در این روش سارق تبهکار اقدام به نصب یک صفحه کلید تقلبی روی دستگاه خودپرداز نموده که قابلیت ذخیره دکمههای واردشده توسط مراجعهکننده را دارد؛ ضمن اینکه فرد میتواند کار خود را نیز انجام دهد، بدون اینکه به چیزی مشکوک شود. سپس رمز وارد شده و سایر اطلاعات بهراحتی توسط فرد بزهکار قابل بازیابی خواهند بود؛ لذا توصیه می شود که هنگام کار با دستگاههای خودپرداز، به اصلی بودن صفحه کلید دقت نمایید.
فیشینگ فریبنده در کلاهبرداری کامپیوتری
از دیگر شیوه های جدید کلاهبرداری کامپیوتری که در سالهای اخیر افزایش قابلتوجهی داشته، فیشینگ یا سایتهای بانکی تقلبی است. در این روش کلاهبرداران با طراحی یک سایت شبیه سایت اصلی بانک، تمام اطلاعات کارت بانکی مراجعین را بهراحتی دریافت میکنند و سپس با استفاده از این اطلاعات، حساب بانکی آنها را خالی مینمایند.
همچنین می توانید بخوانید از: وکیل سایبری در کرج
کلاهبرداری کامپیوتری با اسکیمر
اسکیمرها در کلاهبرداری کامپیوتری، قطعه سختافزاری هستند که اطلاعات کارتهای بانکی را کپی کرده و چند سالی هست که وارد ایران شدهاند و تابه امروز اشخاص زیادی از مشتریان بانکها در این خصوص متضرر گردیدهاند.
در نصب اسکیمر روی دستگاه خودپرداز بانکها، سارقین تبهکار تمامی اطلاعات کارت بانکی که درون دستگاه وارد شده را کپی کرده و سپس این اطلاعات بر روی یک کارت خام دیگر وارد شد و بدون اینکه شما مطلع بشوید، حساب بانکیتان را خالی میکنند.
اسکیمینگ Skimming یعنی کپیکردن غیرقانونی دادههای نوار مغناطیسی کارت بانکی بر روی یک کارت دیگر است.
، بانک مرکزی بخشنامهای جهت مقابله با این دسته از کلاهبرداری کامپیوتری به تمام بانکها ابلاغ کرده که براساس آن نصب آنتیاسکیمر روی خودپردازها الزامی شده است. اما متاسفانه بسیاری از دستگاههای خودپرداز نیز همچنان فاقد آنتیاسکیمر هستند. لیکن طبق بخشنامه بانک مرکزی، درصورت بروز خسارت به مشتریان از این طریق، بانک مربوطه باید پاسخگوی ضرر و زیان به مشتریان باشد.
کلاهبرداری کامپیوتری با نصب دوربین بر روی دستگاه خودپرداز
علاوه بر روشهای پیشرفتهای مانند اسکیمینگ و کلاهبرداری کامپیوتری، روشهای ساده ای نیز برای سرقت از طریق خودپردازها همانند استفاده از چسب و دستکاری دستگاه ها برای گیرکردن کارت بانکی و سپس سرقت آن توسط سارقین به کار برده میشود.
در بعضی موارد و در مکانهای خلوت، سارقین ضمن پارک کردن خودروی خود نزدیک دستگاه خودپرداز و با نصب یک دوربین و کنترل آن توسط لپتاپ، به آسانی تمامی اطلاعات مورد نیازشان را بدست می آورند.
نصب خودپردازهای تقلبی در مکانهای خلوت
در شیوه های دیگر کلاهبرداری کامپیوتری، سارقین ریسک بیشتری کرده و به جای استفاده از روشهای بیان شده قبلی، ضمن ساخت یک دستگاه تقلبی خودپرداز که دقیقا شبیه به دستگاههای اصلی هستند، اطلاعات کارتهای بانکی را سرقت میکنند.
در این روش سارقین با قراردادن این دستگاههای فریبدهنده در مکانهای خلوت، طی مدت زمان مشخصی اقدام به بدست آوردن اطلاعات دهها کارت بانکی می کنند؛ به اینصورت که مشتری پس از ورود کارت خود، تمام رمزهای مورد نیاز را وارد دستگاه میکند و تنها با یک پیغام خطا روبهرو میشود.
استفاده از کارتخوانهای سارق در کلاهبرداری کامپیوتری
یکی دیگر از شیوههای رایج کلاهبرداری کامپیوتری و الکترونیکی، سرقت با دستگاههای کارتخوان یا پوزهای فروشگاهی بوده که در این روش سارقین به وسیله نصب مدارهای مغناطیسی روی دستگاههای پوز، اطلاعات کارت مشتریان را در حافظه جانبیمدار ذخیره کرده و سپس با استفاده از دستگاه کارتخوان، اطلاعات حساب مالباختگان را دریافت می کنند.
سپس با استفاده از کارت جعلی ساخته شده، اقدام به کلاهبرداری کامپیوتری و یا دریافت وجه میکنند. بعضی از کارتخوانها نیز تقلبی بوده که فقط اطلاعات موردنیاز کارتها را کپی کرده و یک صورتحساب مبنی بر خطای تراکنش به مشتری ارائه میکنند. لذا براین اساس توصیه می شود به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید و حتیالمقدور برای خرید، کارت توسط صاحب آن کشیده و رمز آن وارد شود.
سخن پایانانی در خصوصکلاهبرداری کامپیوتری
سعی ما بر این بود که در مطلب پیش رو، شما را باانواع روش های کلاهبرداری کامپیوتری آشنا نموده و راه های مقابله با آنها را بیان داریم.
چنانچه قربانی این دست اقدامات شده اید و یا در خصوص پیشبرد پرونده کلاهبرداری کامپیوتری، نیاز به مشاوره و راهنمایی وکیل در کرج دارید، می توانید از طریق اطلاعات درج شده در همین سایت، با متخصصین خبره ی موسسه حقوقی فرجام عدالت، تماس حاصل نمایید.
پاسخی وجود ندارد