در این مطلب پیرامون مجازات هک گوشی توسط همسر صحبت شده است. بی شک با کسب آگاهی از این امر، می توانید مسیر پرونده های حقوقی خود را به درستی پیش برده و همچنین از حقوق قانونی خود در این خصوص نیز آگاه شوید.
از آنجایی که امروزه تلفن های همراه و استفاده از آنها نقش بالایی در زندگی افراد پیدا کرده اند، این وسیله به یکی از مهمترین موارد حریم خصوصی افراد تبدیل شده است.
این امر تا اندازه ای پیش رفته که افراد بسیاری از اطلاعات شخصی، شغلی، خانوادگی و … در وسایل الکترونیکی مثل رایانه، گوشی موبایل، تبلت و… نگهداری می کنند؛ لذا متعاقب این مهم، دسترسی دیگران به اطلاعات موجود در این ابزارها، از مصادیق نقض حریم شخصی محسوب می گردد،؛ از اینرو قانونگذار اقدام به تصویب قانونی به نام جرایم رایانهای نموده که در ماده ۱ این قانون از حق محرمانگی دادهها حمایت کرده است.
همچنین می توانید بخوانید از: وکیل خانواده در کرج
مجازات هک گوشی توسط همسر در قانون چیست
در خصوص مجازات هک گوشی توسط همسر، مطابق با اصل ۱۶۷ قانون اساسی و نیز اصل قانونی بودن جرایم یا مجازاتها، “هر فعل یا ترک فعل بر اساس قانون جرم تلقی میشود، به این ترتیب میتوان امور مربوطه را پیگیری کرد.”
ماده ۱ قانون جرایم رایانهای که اشعار می دارد: هر کس به طور غیر مجاز به دادهها، سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیرامنیتی حفاظت شده است دسترسی پیدا کند، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد؛ در خصوص رسیدگی و مجازات هک گوشی همسر نیز به همین ترتیب عمل میشود.
بر همین اساس است که قانون گذار دست یافتن غیرمجاز به سامانههای رایانهای یا مخابراتی و سرکشی به تلفن همراه دیگران را در صورتی که بدون اجازه شخص باشد جرم محسوب می نماید، لذا مجازات هک گوشی توسط همسر نیز در دستور کار قرار گرفته است. ولی در مواردی که خود شخص، اجازه مشاهده اطلاعاتش یا ورود به سامانه را داده باشد، در این حالت جرمی صورت نگرفته است.
دسترسی غیرمجاز به سامانههای رایانهای و هک گوشی توسط همسر
در صورت احراز شرایط زیر، دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای، مخابراتی و دادهها، جرم محسوب می شود
۱- دسترسی، بدون اذن، اطلاع و مجوز شخص باشد؛ پس در مواردی که خود شخص، اذن به مشاهده داده یا اجازه ورود به سامانه را میدهد، پیگیری مجازات هک گوشی توسط همسر بی معنی خواهد بود.
۲- دادهها یا سامانه از تدابیر امنیتی کافی برخوردار باشد؛ زیرا حمایت قانونی شامل افرادی میشود که خود آنها حداقلی از امنیت را برای حریم شخصیشان قائل بوده اند؛ برای مثال اگر سامانه مد نظر، گوشی همراه یا رایانه شخصی است، دارای رمز ورود بوده و در این صورت مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی، مجرم خواهد بود.
تفسیر ماده ۱ قانون جرایم رایانهای و مجازات هک گوشی توسط همسر
این ماده صرف نظر از مجازات هک گوشی توسط همسر، به طور گسترده زمانی را شامل میشود که شخصی در دنیای واقعی رمز عبور شما را به نحوی شکسته و باز کند و به اطلاعات سامانه دسترسی یابد.
عبور از این تدابیر امنیتی میتوانند از روش های مختلف صورت گیرد؛ چه با استفاده از نرم افزار، چه با روش های غیر فنی مثل فریب شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور که قانونگذار بین این دو حالت فرقی ندیده است. پس مجازات هک گوشی توسط همسر، در این مورد نیز قابل پیگیری خواهد بود.
همان طورکه از ماده فوق پیداست، دسترسی به سامانه و دادهها (در صورت وجود سایر شرایط) جرم است؛ بنابراین اگر فردی از تدابیر امنیتی شما عبور نموده و وارد سیستم شود، حتی بدون مشاهده ی اطلاعات، عمل وی جرم بوده و آن فرد قابل تعقیب و مجازات خواهد بود.
همچنین می توانید بخوانید از: وکیل سایبری در کرج
نتیجه گیری
سعی ما بر این بود که در مطلب جاری، به ماهیت جرایم رایانه ای از جنبه ی هک بپردازیم. مجازات هک گوشی توسط همسر و تعیین شدت و چگونگی آن، نیازمند بررسی تخصصی حقوقدانان خبره در این زمینه است. لذا در زمان مواجهه با این مورد، پیش از هر اقدام قانونی، لازم است که با کارشناسان مربوطه مشورت نمایید.
چنانچه در خصوص مجازات هک گوشی توسط همسر، سوالاتی ذهن شما را به خود مشغول ساخته است، می توانید از طریق همین سایت اقدام به برقراری ارتباط با مجرب ترین وکلای مربوطه نمایید و مسیر حقوقی خود را آگاهانه و دقیق پیش ببرید.
پاسخی وجود ندارد